5 tips från Pysselgumman för en mysigare jul

christmas_2016_30
Foto: Nordal
  • Försök hålla en sammanhållen stil på juldekorationerna. Jag gillar enhetliga färger, det ger en harmonisk känsla. Det här är inte det enklaste, för jag misstänker att många med mig har en rätt så brokig samling av saker i jullådan. Har man dessutom småbarn så brukar trycket vara stort på att precis allt i lådan ska upp. Jag har ett starkt minne av en jul för ett par år sedan då en massa trassliga piprensare hamnade i granen, de hade av någon anledning hamnat i jullådan så då skulle de tvunget upp! Klart barnen ska dekorera, men vill man slippa piprensare i granen är ett tips att man bara har saker i lådan som man vill ha i granen. Alternativt kan man ha en liten minigran på barnrummet där de kan gå loss precis som de vill!
img_5688
Foto: Janni Arnqvist
  • Gruppera. Samla ihop juliga saker och gör snygga stilleben på ett par ställen i hemmet, istället för att sprida ut sakerna precis överallt. I fina glasburkar kan man lägga allt från en vacker samling julgranskulor till kottar.
p-221
Foto: Hübsch
  • Gröna detaljer. Ris och mossa i mängder! Se så vacker dukningen blir med lite granris och en ljusslinga! Och vilken härligt krispig känsla med vitt/silver-pynt mot det gröna. För en varmare känsla kan du välja guldpynt istället, som du ser på bilden nedanför.
christmas_2016_6

stilleben_stjarnljus
Foto: Sautdesign
  • Ljus i överflöd. Det ger en oslagbar myskänsla. Gruppera på en bricka och lägg till lite juliga detaljer. Kom bara ihåg att använda riktiga stearinljus (paraffinljus är rena rama miljöboven) och att släcka ljusen så klart! Tänd ett doftljus med juldoft, min favorit är Gammaldags jul från Yvelis.
hub_aw17_272
  • Pyssla. Det är den viktigaste punkten för mig! Hellre avsätta tid för att göra mysigt juliga saker tillsammans med barnen än att det ser perfekt ut därhemma. Att göra eget godis och låta doften av nygräddade pepparkakor sprida sig i huset, det är julmagi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *