Fårskinn är en sån där härlig inredningsdetalj som man inte kan ha för många av. De passar bra på de flesta ställen i hemmet. Och har du småbarn så är det inte bara snyggt i soffan utan också hur praktiskt som helst, eftersom skinnen skyddar soffan från smutsiga händer och spill. Men då får förstås skinnen ta smällen och man behöver göra rent dem emellanåt. Vad ska man tänka på när man gör man rent fårskinn?

  • Vill du bara fräscha till din skinn kan du under vinterhalvåret lägga det i torr kall snö, gnugga med snön och låta det ligga en timme eller två. Sedan är det bara att skaka av och ta in.
  • Du kan också fräscha upp skinnet genom att hänga ut det i fuktig luft en stund och sedan skaka av det.
  • Behöver du göra rent ditt skinn mera grundligt så är de flesta fårskinn tvättbara, men det beror på hur det är garvat så kolla för säkerhets skull med tillverkaren.
  • Så här gör du när du tvättar ditt fårskinn: Tvätta i 30 grader på ylleprogrammet. Använd ett tvättmedel med lågt PH-värde (det torkar inte ut ullen), använd inte sköljmedel. Skinnet ska sedan torka i rumstemperatur och hänga så att det luftas från alla håll. Torka inte i värme i torkskåp, värmen gör att skinnets undersida hårdnar.
  • Om du har ett långhårigt skinn så kan det bli tovigt efter tvätt och vara i behov av att borstas till för att bli lika fint som innan.

Foto: Bloomingville

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *