Stör mig inte i städningen – jag läser

Idag, den 23:e april, är det Världsbokdagen. En dag som instiftades av Unesco 1995 för att uppmärksamma boken och vikten av läsande!

Jag älskar böcker och sedan strömmande ljudbokstjänster blev vanliga så tar jag till en ljudbok närhelst jag ska göra nån halvtrist syssla som att städa och tvätta. Det här är nog mitt bästa städtips, man riktigt längtar ju efter att gå loss med skurborste och trasa! Och här kommer, Världsbokdagen till ära, mitt allra allra bästa boktips:

stadserien_fogelström

Stadserien av Per-Anders Fogelström:

Det här är mina favoritböcker alla kategorier. Fem böcker ingår i serien som sträcker sig från 1800-talets andra hälft fram till 1960-talet, den tid då det moderna Sverige växer fram. De finns även som ljudböcker, med en riktigt fin inläsning av Helge Skoog. Historien kretsar kring ett par familjer och deras barn och barnbarn som man får följa under hela den omvälvande utvecklingen av Stockholm

Det är förstås historiskt intressant, men också otroligt fina och berörande personporträtt. Man blir känslomässigt berörd och får både skratta och gråta. Det är helt enkelt fantastiska böcker som man kan läsa om och om igen, man tröttnar aldrig. Jag håller precis på och funderar om det gått tillräckligt lång tid från förra läsningen så jag kan ta tag i serien igen.

Ett tips för den som bor i Stockholm eller är där på besök är att man kan gå en promenad i Mina drömmars stads fotspår och upptäcka det gamla Södermalm. Efter att ha läst böckerna blir man intresserad av det kan jag lova! Karta till promenaden kan man köpa här genom Stadsmuséet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *