4 enkla juldekorationer du pysslar ihop själv

Juldekorationer behöver inte betyda dyra inköp, de finaste dekorationerna gör du själv med enkla medel. Här kommer några tips.

Vikta pappersstjärnor

Christmas_2016_5

Den första stjärnan kan vara lite knivig att få ihop, men när du väl fått in snitsen så går det undan. Välj snygga papper och färgkoordinera dina stjärnor så har du riktigt fina dekorationer till riset eller granen. De går också att göra i större varianter och hänga flera stycken i fönstret. Här finns en bra instruktion.

Gran på burk

IMGP6455

Med en enkel glasburk, en dekorgran och konstsnö gör du din egen juliga snöglob. Här har jag visserligen använt mig av en glasdisplay istället, men principen är densamma. Klistra fast granen på insidan av locket i en glasburk, häll i lite konstsnö i burken. Skruva på locket och skaka och se snön falla på granen. Vill du piffa burken lite extra kan du spraymåla locket med t ex guldfärg.

I min burk har jag, i brist på konstsnö, använt mig av små frigolitkulor istället. Det är inte att rekommendera. De fastnar precis överallt och är nästintill hopplösa att ha att göra med. Dessutom kan jag upplysa om att en glasdisplay visserligen är himla snygg, men har man nyfikna barn som petar på allt så ligger alla de där hopplösa frigolitkulorna över hela golvet inom ett par minuter.

Söta julklappen

IMGP6462

Med en dekorgran skapar du sötaste paketet, som man knappt vill öppna!

Bil med julgran på taket

Bil_med_gran_på_taket_vit_ny_större

Den här har jag visat tidigare, men kan inte låta bli att visa den igen eftersom den är så söt. Och enklare kan det inte bli. Låna en av barnens leksaksbilar, knyt en dekorgran runt taket. Klart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *