DIY – enkla och fina gå-bort-presenter du gör själv!

Det känns trevligt att ta med sig något när man är bortbjuden. Det behöver inte vara något exklusivt, enligt min mening är det roligast att få något hemmafixat. Det känns som om det ligger mer tanke bakom det än den där vanliga vinflaskan. Här kommer några tips på enkla och fina presenter du kan göra själv och ta med dig när du blir bortbjuden.

  • Glasburk med godis. Det här är det enklaste om du har bråttom. Ta en söt glasburk och stoppa i något köpt godis! Det är förstås en fördel om godiset ser snyggt ut, eftersom det syns i burken.
  • Hemmagjort godis i fint papper. Har du tid så är hemmagjort godis, som t ex kola, en höjdare. Det är fint att skära kolan i längre bitar. Slå in i silkespapper (ha smörpapper innerst så att godiset inte “fettar” av sig på silkespappret) och lägg i en söt liten ask och det blir en riktigt fin och personlig present.
IMGP4316
  • Sticklingar. Det här är min favorit! Knipsa några sticklingar av din favoritväxt och ge bort. Jag har bara tagit en liten glasburk och svept brunt kraftpapper runt och dragit åt med ett natursnöre. På lappen skriver jag växtnamnet och på baksidan några skötselråd. Enkelt och garanterat uppskattat!

    En annan variant på samma tema är att vika ihop en enkel påse som du ställer glasburken i. Instruktion för hur du gör hittar du i det här inlägget.

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *