Skapa mer plats för växter och växttillbehör!

Gillar man växter så är platsbrist ett ständigt närvarande problem och gillar man inredning så är det heller inte roligt när det blir för “rotigt” och överfyllt av växter. Det känns som en omöjlig ekvation, men det finns några trix att ta till. Här kommer mina bästa tips!

Jag är väldigt förtjust i rullvagnar. Hemma hos mig har jag, i vad som går under benämningen “Mysrummet”, till exempel tre stycken rullvagnar från Ikea som jag använder som plats för växter istället för en hylla. Förutom att rullvagnar ett prisvärt alternativ så tycker jag blir riktigt snyggt också. Det ger ett luftigt intryck. Dessutom kan man snabbt byta användningsområde för vagnarna om andan skulle falla på.

Skapa mer utrymme för växter med rullvagnar

På de översta hyllorna har jag olika växter på tillväxt och på de undre hyllorna har jag diverse tillbehör som sprayflaska och vattenkanna. Det som jag gillar allra mest är att det är en mobil lösning. Jag kan flytta vagnarna om jag skulle vilja att någon växt får mer ljus. Dessutom underlättar det städningen.

En annan rullvagnsklassiker från Ikea använder jag till förvaring av krukor och annat växtrelaterat. Den står nära till hands bredvid min planteringsplats. På hyllan längst ned, som inte syns i bild, förvarar jag Perlite och växtnäring. Väldigt praktiskt att ha allt på en och samma plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *