Det är fint att ha en höstig krans på dörren nu när mörkret och kylan så sakteliga smyger sig på. Min favorit är en krans av rent lingonris. Passa på att gå ut i skogen och klippa lite lingonris nu när det fortfarande sitter kvar några bär, det blir extra snyggt.

Du behöver:

  • En kransstomme av lämpligt slag.
  • Lingonris. Det går åt rätt mycket om man som jag gillar en lite mer yvig variant. Jag fyllde en plastkasse med ris och det räckte precis till min krans.
  • Tunn ståltråd. Gärna i grönt så den smälter in i bladverket. Jag köpte min på Plantagen, men jag såg att det finns en liknande online hos odla.nu

Höstig krans

Sen är det bara att sätta igång med att fylla kransen. Gör små buketter av lingonris, placera på kransen och linda ståltråd allt eftersom du behöver fästa dem. Tvinna ihop/fäst ståltråden när du nått runt hela kransen. Sen är det bara att placera den på dörren!

Tips från Pysselgummans webshop

  • Kransstommen på bilden kommer från Affari och är tillverkad av pilträ. Det fina med en sådan här naturstomme är att det inte gör något om det lyser igenom lite, det ser bara fint och naturligt ut.
  • Gillar du saxen i bilden så kan jag upplysa om att den kommer från Vanilla Fly och är oerhört vass och praktisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *