Det är bra att ha lite struktur på barnkalaset för att det inte ska ta en ände med förskräckelse. Den som sett läst boken “Kalas, Alfons Åberg” förstår precis vad jag menar.

IMG_9593
  • Bestäm när kalaset ska vara slut, 2 max 3 timmar tycker jag är lagom. Än en gång är Alfons en bra referens, det blir lätt stökigt när ett gäng sockerhöga barn rusar runt och slutar inte sällan i gråt och tandagnisslan. Det är bättre att sluta när det är som roligast.
  • Vill du ha det enkelt och lättstädat? Välj engångsartiklar som du bara sopar ner i en sopsäck när allt är klart. Det behöver inte bli en trist dukning för den skull, nu för tiden finns många snygga engångsartiklar.
  • Det är inte så dumt att grunda med någon mer riktig mat innan barnen går loss på en massa sött. Varmkorv eller pannkakor brukar vara populärt.Man kan också göra egen pizza med lite olika fyllning som passar de flesta.
  • Några lekar att ta till: Dansstopp till barnens favoritmusik (fixa en Spotifyspellista), rita knorren på grisen, gör en skattkarta med utmaningar på vägen till skatten (skatten kan ju vara godispåsar istället för fiskdamm), frågesport som lagtävling.
  • Vid presentöppningen kan man samlas i ring och köra snurrande flaskan vilket paket som ska öppnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *