I en viss ålder börjar barnen bjuda hem sina förskolekompisar på kalas och det är alltid lite av ett gissel som förälder att fixa ett mysigt kalas i sista sekund, för det är väl inte bara jag som är ute i sista sekund? Här kommer några små tips på hur du enkelt fixar ett personligt kalas.

IMG_9708

Pom poms och girlanger är en snygg dekoration. Gärna i överflöd och i många varierande färger. Pom Poms kan man lätt pyssla till själv, bara googla så hittar du en massa beskrivningar hur du gör. Har du bråttom så finns det färdiga “byggsatser” att köpa.

IMG_9646

Små glasflaskor med sugrör är festliga att servera saften i. Om nån mot förmodan dricker Pucko nu förtiden så är det en utmärkt flaska att tvätta bort etiketten och använda som saftflaska. Har du inga gamla Puckoflaskor i lager så finns fina mjölkflaskor att köpa i alldeles lagom storlek.

IMG_9632

Udda skålar i fina färger laddade med godsaker ser festligt ut på bordet.

IMG_9611

Ännu mera godsaker i fina skålar, mums.

IMG_9602

Man måste ju såklart inte alltid bjuda på en massa söta bakverk. Fruktsallad i små fina formar är ett utmärkt alternativ.

IMG_5165

Men även om man försöker hålla nere på allt det söta så måste man ju ha en födelsedagstårta, annars blir födelsedagsbarnet besviket. Däremot behöver du inte göra värsta dunderbaket. Köp en färdig och pimpa med lite dekorationer så blir det ändå en personlig tårta.

Vad ska man då hitta på för aktiviteter på kalaset? Det tar jag upp i ett annat inlägg längre fram!

Alla foton: Janni Arnqvist

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *