Innan snön kommer är det bäst att passa på att njuta av hösten. En härlig grej är att gå ut och samla på sig allt man kan tänkas behöva framöver i pysselväg. Det kan till exempel vara kvistar, vackra löv, tallkottar och lingonris. Här kommer några höstiga och juliga tips på vad du kan göra av allt du samlat in.

Kransar

Dörrkrans av lingonris. Allra finast om det finns lite bär som sitter kvar i riset. Jag har använt en vanlig typ av stomme som man brukar kunna hitta i blomsterbutiker.

Bordskrans av granris med ljushållare nedstuckna. Kransstommen är densamma som i kransen ovan, ljushållarna har en pigg som går att sticka ned i stommen.

Det funkar förstås fint att ha den som krans på dörren också. Här skulle man ju kunna dekorera än mer, med små äpplen och liknande.

Dukningar

Tyglöv och konstgjorda pumpor från Wikholm form.

Nu är just det här på bilden blad tillverkade av tyg, men annars är det fint att samla in fina höstlöv (gärna lönn) och dekorera bordet med. Allra snyggast blir löven om du lägger dem i press ett tag så att de blir platta innan du dekorerar med dem.

Foto: Affari

Granris i mitten av julbordet blir vackert och doftar gott. Dekorera riset med ljusslinga, kottar och annat juligt du tycker är fint.

En grankvist med bordsplacering blir en snygg detalj vid varje kuvert.

Dekoration

Foto: Affari

Enkla kvistar kan bli till en fin och julig stjärna.

Foto: Affari

Tunna kvistar blir snygga att sno ihop till en slarvig krans. Kottar är fina att stoppa ett par stycken i en glaskupa.

Eller också ett helt gäng kottar i en glasburk, det blir fint i ett stilleben.

Så ut i naturen och samla på dig pysselmaterial innan snön kommer och förstör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *