Tips för att göra städningen roligare

Handen på hjärtat så känns det inte alltid lustfyllt att dra fram dammsugaren, men det finns knep som gör städningen roligare. Här kommer några tips!

Planering

Bestäm en dag och tid när du ska sätta igång. Lägg upp en plan för vad du ska hinna med under det schemalagda städpasset. Ska du storstäda så är det en bra idé att ta ett rum i taget för att inte helt krokna.

Bra städprodukter

Bra produkter är A och O för städningen. Städmedlen ska vara snälla mot miljön, göra rent och dofta gott. Mina favoriter är rengöringsmedlen Maison Belle eller såpa av gammal typ.

Musik eller ljudböcker

Gör en städspellista på Spotify med dina peppigaste favoritlåtar eller lyssna på en bra bok. Jag lyssnar alltid på böcker, jag älskar det så mycket att städningen nästan blir en ursäkt för att jag ska få gå in i min bubbla och njuta av en bok.

Belöning

Det är viktigt med små belöningar under tiden man städar. Det kan vara en kopp kaffe när toan är städad, eller en chokladbit när spisen är renskrubbad. Det går så mycket enklare om man har delmål och belönar sig när man uppnått dessa.

Ett dofta-gott-tips – Stove simmer

Bildkälla: Rachel Schultz

Du vet kanske hur gott det luktar i hemmet när man till exempel bakat kanelbullar? Det här är en variant på det. Det är helt enkelt en blandning av ätbara saker som får sjuda ett längre tag och sprida väldoft. Skiva en citron och lägg i en gryta tillsammans med vatten och några rosmarinkvistar. Ställ på spisen och låt sjuda utan lock ett par timmar. Känn hur den goda doften sprider sig i hemmet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *