Fixa en trevlig planteringsplats

I helgen fixade jag äntligen till en riktigt trevlig planteringsplats att hålla på med växter och annat som hör till plantering.

Det är inget avancerat. Ett enkelt hemmasnickrat bord mot väggen med en hylla ovanför, men det är så praktiskt att ha någonstans att hålla på och slabba med jord när man planterar. Bra med vettig arbetshöjd och dessutom skönt att kunna stapla krukor och stuva undan odlingsattiraljer någonstans.

Planteringsplats vid sommarstugan

Ett tips är att måla in både hylla och bord i samma kulör som väggen. Det binder samman och gör att planteringsplatsen upplevs som harmonisk.

Så en annan sak. Så där som den mittersta krukan på hyllan ser ut, så vill man ju ha krukorna. Rejält patinerade av åratal av användning. För den som inte har tålamod att vänta på en naturligt slitage så finns det sätt att fuska fram patinering.

Uppdaterad planteringsplats

Uppdatering sommaren 2022

Nu har min planteringsplats fått två hyllor istället för en. Jag behövde mer utrymme för alla tomma krukor om hösten. Dessutom är den översta hyllan en bra och varm plats för diverse kryddor under sommaren. Där ligger på hela eftermiddagarna. Förutom det har jag skruvat upp gammeldags hatthyllekrokar undertill där jag kan hänga upp diverse odlingsredskap.

Lutad mot sidan av planteringsbordet ser du min stadigt växande samling av drivved. Ser jag någon fin pinne när jag promenerar längs sjön så kan jag inte låta bli att ta med den hem. Vad jag ska göra med alla pinnar? Ingen aning, men alltid kan de vara bra att ha till något.

Som till exempel det här! Det här är ett av mina pysselprojekt där jag använt mig av drivved, en handdukshängare till utedasset i sommarstugan! Här kan du läsa hur jag gjorde.

    Fler artiklar inom samma ämne:

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *