Det är säkert fler än jag som kommit hem från semestern med en påse reseminnen som barnen samlat ihop och som bara “måste” få följa med hem. Det kan vara diverse snäckor, fina stenar eller sand från favoritstranden. Vad ska man göra med dessa reseminnen? Att slänga dem går förstås inte eftersom barnen mest troligt vaktar noga på sin skatt och att placera ut dem lite här och där ser rätt rörigt och skräpigt ut.

Snäckor i glasburk

Mitt tips är att samla dem i fina glasburkar och göra ett stilleben av dem, det blir himla snyggt. De här snäckorna har min 7-åring plockat med sig från stranden i Trouville, Normandie. Efter en avtvättning fick de åka ned i den här fina glasburken.

Fina glasburkar kan man ibland hitta på loppis för en hyfsat billig peng. Mina favoritburkar är glasburkar av gammaldags apotekstyp.

Vill du snygga till burkarna lite extra så kan du göra små etiketter där du skriver när och var semesterminnet är insamlat. Här har jag doppat mina ritade etiketter i kaffe för att få en åldrad look. Så det ska se ut lite grand som något man kunde hitta i en monter på naturhistoriska muséet för hundra år sedan.

reseminnen på burk - snäckor

Här hittar du fler kreativa pysseltips:

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *