I dessa coronatider när vi får nöja oss med att hemestra kan längtan efter att få resa ut i världen bli stor. Ett sätt att njuta av resor du redan gjort är att skapa en bok med dina ihopsamlade semesterminnen. Är du som jag så har du en låda med diverse foton, restaurangkvitton, biljetter och annat man råkar ha kvar från en härlig resa.

Men i en kartong skapar de inte mycket till minnen, samlar du däremot ihop dem i en anteckningsbok så blir det en riktigt fin minnesbank.

Jag använder mig helst av en anteckningsbok med blanka sidor. Då finns det utrymme att både skriva några rader och skissa om jag skulle känna för det.

Jag har inventerat bilderna i datorn från den senaste Parisresan förra hösten och framkallat dem hos Smartphoto. Jag tycker det är snyggt med en vit kant runt fotona, det ger lite retrokänsla.

Sen några biljetter, kvitton från en favoritrestaurang och annat smått och gott. När jag klistrat in skriver jag små kommentarer med upplevelser intill.

För mig känns det viktigt att verkligen komma ihåg resor och upplevelser. Det är så lätt att bara jaga vidare efter nästa upplevelse, utan att låta det få sjunka in. En resedagbok, eller bok med semesterminnen, gör att du kommer ihåg och återupplever resor du redan gjort.

Vill du fräscha upp en anteckningsbok med trist omslag så hittar du tips i den här bloggartikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *