Ska man ha gardiner eller inte i sina fönster? Det är förstås en smaksak, men jag skulle säga att det är beroende på vilken typ av fönster man har och vilket rum det gäller. Gardiner skapar myskänsla, ger bättre akustik och sist men inte minst insynsskydd, men det kan också göra att rummet känns mörkare och mindre luftigt.

bv_17ss_07_high

Har man fina fönster eller vill ha in extra ljus i ett rum (t ex köket) är det fint att strunta i gardiner och istället låta stilleben och krukväxter breda ut sig.

hub_031116_3494

Har man tråkiga fönster, vill ha insynsskydd eller skydd från solen så är gardiner toppen. Man behöver ju inte ha tunga och mörka gardiner (även om det kan vara fint också), en ljus skir gardinvägg släpper in ljuset men hjälper ändå till att skapa skugga och en mer privat känsla. Att hänga gardinerna i en skena från taket och en bra bit utanför fönstret gör att fönstret känns större.

bv_aw15_23_high

Ett fint alternativ till insynsskydd om man vill skippa gardinerna, men ändå skapa en varm och ombonad känsla, är att fylla fönstren med frodiga växter, både hängande och stående.

Foto: De två översta Bloomingville, de två nedersta Hübsch

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *