Akutstäda på 10 minuter? Här kommer tips!

Ibland får man så lov att städa supersnabbt, kanske har man bara 10 minuter på sig innan gästerna står på trappen och ringer på dörren. Då gäller det att bara ta det värsta som verkligen sticker i ögonen. Här kommer en liten checklista som kan vara bra att ta till när du ska akutstäda.

Akutstäda toalett och hall först – de är A och O

  • Hallen är det första gästerna möter, så rensa undan lite kvickt i hallen. Stuva undan lite temporärt i en garderob och ställ undan alla skor som dräller. Förhoppningsvis är det ingen gäst som öppnar en garderobsdörr och får ett klädberg över sig.
Akutstäda? Ta toalett och hall först!
  • En ofräsch toalett för gästerna är inget kul. Rengör snabbt toalett och handfat och häng fram en ren handduk. Tänd ett doftljus!
  • Eftersom man med kort tidsmarginal knappast hinner dammsuga så skulle jag säga att mysbelysning är det viktigaste. Dämpa belysningen och tänd levande ljus, det döljer dammråttorna i hörnen. Har du tid så fiska med dig de största dammråttorna och släng i soporna.
  • Köket. Hinner du inte stoppa in disken i maskinen? Stuva ner i diskhon och fyll med vatten och diskmedel. Ser bättre ut än drivor på diskbänken och som om man är på gång. Torka av diskbänken.

Fler artiklar på temat städning:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *