Husmorstips – bikarbonat

Bikarbonat är en sådan där sak som de flesta av oss har hemma i köksskåpet, men som vi inte tänker på är en alldeles fantastisk produkt att använda i städningen. Det är ett giftfritt sätt att städa och därigenom snällt mot miljön. Här kommer några tips om vad du kan använda bikarbonatpulver till:

Ta bort dålig lukt:

Ställ en liten skål med bikarbonat där du vill neutralisera dålig lukt. Det kan till exempel vara under diskbänken eller i kylskåpet.

Få bort missfärgningar av kaffe och te:

Om du har fått trista missfärgningar i dina kaffe- och tekoppar kan du använda dig av bikarbonat för att få bort dem. Blanda 1 dl bikarbonat i hett vatten i diskhon. Lägg kopparna i blöt i en halvtimme och diska sedan som vanligt. På samma sätt kan du rengöra gamla termosar som är ingrodda med te och kaffe.

Rengöra spishäll och ugn:

Städa med bikarbonat

Ättika i kombination med bikarbonat får en att känna sig som en riktig professor Kalkyl, det bubblar och fräser rejält! Och gör rent ska tilläggas. Sprid ut ett litet lager med ättika i botten av ugnen och spraya på en blandning av vatten och ättika, låt det bubbla och verka en stund. Torka av.

Lösa upp propp i avloppet:

Häll ungefär en halv deciliter med bikarbonatpulver i avloppet, slå sedan på rejält med kokande vatten för att lösa proppen.

Ta bort fettfläckar:

Har du fått en envis fettfläck på något klädplagg så kan bikarbonat hjälpa. Blanda en pasta av bikarbonat och lite vatten. Gnugga in fläcken med pastan och låt verka en stund, sedan är det bara att tvätta som vanligt.

Ta bort rostfläckar:

Pressa lite citronsaft på rostfläckarna och strö sedan över lite bikarbonat. Gnugga lite så försvinner fläckarna.

Här hittar du bikarbonat i storförpackning.

    Här kan du läsa fler husmorstips:

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *