Semesterrapport från Pysselgumman

Just nu befinner jag mig på ett par veckors välbehövlig semester och därför uppdateras inte bloggen lika ofta. Men här kommer en liten semesteruppdatering.

För 5:e gången så tågluffar vi med familjen på semestern. Det är ett ressätt jag rekommenderar alla. Inte bara är det klimatsmart, man får också massor av upplevelser för pengarna. Dessutom är det smidigt när man har barn. Det finns mycket att se utanför fönstret och man kan röra sig på tåget om man får spring i benen.

Den här gången riktar vi in oss på Tyskland, Frankrike och Belgien.

Vi försöker varva intressanta historiska ställen med sol, bad och njutning. I Tyskland besökte vi hansastaden Lübeck. Där finns en oerhört välbevarad medeltida stadsbebyggelse som är med på UNESCO:s världsarvslista. Dessutom har de ett riktigt fint hansamuseum som både barn och vuxna uppskattar eftersom det är modernt interaktivt.

Som en överraskning till barnen så stannade vi till en bit utanför Berlin på ett ställe som heter Tropical Island. Det är en festlig fakesöderhavsö uppbyggd i en gigantisk gammal flyghangar. Tropisk miljö, 28 grader varmt och palmer inomhus. Boende på plats i hangaren. Ungarna var lyriska!

Ett kort stopp med övernattning i Frankfurt innan vi drog vidare mot Frankrike. Frankfurt blev helt sönderbombat under andra världskriget, men här håller man på att att bygga upp en del av den gamla medeltida stadskärnan igen. Den här bilden är från torget i altstadt, allt uppbyggt som det såg ut innan.

Efter det Frankrike. Just nu befinner vi oss i Trouville i Normandie för en veckas sol och bad. Vi har hyrt en lägenhet via Airbnb som ligger underbart alldeles vid stranden, bara att knalla ned för trappen och hoppa i Atlanten. I mina hemtrakter pistar man skidbacken på mornarna, här är det istället en traktor som pistar sanden på stranden varje morgon.

Om några dagar drar vi vidare igen. Då går färden mot Brügge i Belgien. Även det en gammal hansastad med välbevarad medeltida stadskärna. Där stannar vi ett par dar innan det bär av hemåt.

Måndag den 9/7 står jag vid packbordet igen, men fram tills dess kan du beställa i webshopen till 15% rabatt som tack för att du har tålamod att vänta på leveransen medan jag har semester!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *