Det är nåt med hösten som får en att känna det som om man precis som barnen har terminsstart. Man vill ha ordning och reda och börja arbetshösten med ett “blankt papper.” Även om det är trist att sommaren är över så är det också lite härligt att kicka igång på nytt. Här kommer mina måsten inför höststarten.

Anteckningsböcker

Hur analogt det än kan verka i en värld där många använder mobilen för att göra anteckningar i så föredrar jag att anteckna för hand i en anteckningsbok. Jag har en hel trave med anteckningsböcker och köper alltid några nya när hösten kryper på för att känna att jag börjar på ny kula. Jag har många anteckningsböcker igång samtidigt.

Jag har en anteckningsbok där jag skriver ned idéer till innehåll i blogg och sociala medier. En anteckningsbok ägnar jag åt praktikaliteter inom jobbet. En anteckningsbok är rent privat där jag till exempel skriver ned böcker jag läst med kommentarer.

Och så har jag en anteckningsbok där jag kluddar fritt och skriver ned tankar om ditt och datt.

Nya anteckningsböcker hör arbetshösten till.

Min favoritanteckningsbok handlar om trädgården. Där summerar jag hur odlingsåret gått och antecknar mina planer för nästa år. Den är ovärderlig eftersom jag skriver ned var jag odlar vad varje år så att jag kan hålla reda på växtföljden.

Enligt min mening kan man helt enkelt inte ha för många anteckningsböcker.

Dagsplanering och kom-i-håg-listor

En att-göra-lista är ett måste inför arbetshösten

Övergripande planering gör jag i min Google-kalender som jag kommer åt på både mobil och dator. Men sen behöver jag nåt rent fysiskt framför mig där jag kan bocka av saker med en penna dag för dag. Jag kör faktiskt med återvunnet papper på en enkel clip-board. Alltså gamla räkningar och annat papper man får i posten som har en ren vit baksida. Den baksidan är perfekt till mina att-göra-listor.

Bra pennor

Kicka igång hösten med nya pennor

Underskatta inte pennornas betydelse! För mig är det nödvändigt att ha en bra penna när jag skriver, där är jag minst sagt nördig. Den ska vara skön att hålla i och ge ett snyggt resultat. De här pennorna från Pilot har länge varit mina favoriter och jag brukar alltid hamstra ett helt gäng inför arbetshösten. Storlek 02-03 passar mitt sätt att skriva, inte för tjocka streck och inte för tunna, men det är ju en smaksak vad man gillar.

Fler artiklar på det här ämnet:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *