Krokar i sommarstugans kök

Min sommarstuga är väldigt liten. Den är smart planerad, men det är compact living som gäller. För att ge känslan av rymd så har jag valt att jobba med öppna hyllor. Dels så drar man inte på sig för många saker när man inte har nåt skåp man kan gömma dem i, men också för att det känns luftigt. Under den öppna förvaringen i sommarstugans kök har jag skruvat fast krokar av den typ som satt på hatthyllor förr. Där kan jag till exempel hänga upp de loppisfyndade kopparna och både ha dem nära till hands och njuta av hur fina de är.

Längst bort i bild ser du lite av köksbänken. Där har jag valt att hänga upp stänger och krukor från Ikea. Där får alla bestick och mindre köksattiraljer hänga till allmän beskådan.

Vägghängt diskställ i sommarstugans kök
Blandat loppisfyndat porslin och gamla glas passar bra i stugan!

Eftersom det varken finns plats för eller går att ha diskmaskin i sommarstugans kök har jag valt hänga upp ett litet vägghängt diskställ från Ikea. Lätt att fälla ihop när det inte används.

Sommarstugans kök

Även vid bänkens motsatta sida har jag jobbat med stänger från Ikea för att kunna hänga upp kastruller och lock. Det är som synes ett pyttelitet kök, men det är fullt funktionellt och himla mysigt.

korgar i sommarstugans kök
Enkla metallkorgar passar bra till förvaring av frukt och grönsaker.

I taket har jag hängt upp enkla metallkorgar som får agera förvaring för diverse frukt och grönsaker.

Tips! Gör små amplar och häng upp dina vaser med sticklingar!

Vid köksbordet har jag skruvat upp två korta knoppbrädor. Jag hittade ingen lång, men två korta uppsatta intill varandra ger ju nästan samma känsla. En knoppbräda fungerar lika bra för upphängning av ett sommarminne som för placering av hängande vaser med blomskotten. Och för allt annat mellan himmel och jord. Man kan helt enkelt aldrig ha för många krokar!

Fler blogginlägg på temat sommarstuga:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *