Fixa stilen till din sommarstuga

I sommarstugan vill vi ha det ljust och lätt. Här kommer några tips på hur du fixar en njutbar sommarstugestil. Alla bilder i inlägget kommer från min sommarstuga.

  • Bevara det ursprungliga men förnya så att det känns rätt för dig. Furu må börja bli hett igen, men trots allt så gör det att en gammal stuga med små fönster känns mörk och murrig. Ljusa färger ger en harmonisk och somrig känsla.
Öppen förvaring sommarstuga
  • Öppen förvaring. Köken i gamla sommarstugor är ofta små och då gör öppna hyllor att det känns större och luftigare. Måla in hyllorna i samma färg som väggen, så känns det harmoniskt.
upphängning kök sommarstuga
  • Häng upp köksattiraljerna på väggen. Vägghängda blomkrukor är perfekta till förvaring av bestick och annat.
häng upp kopparna sommarstugan
  • Häng upp porslinet! Hatthyllekrokar av gammaldags modell är fint att skruva upp under den öppna förvaringen. Häng upp dina loppisfyndade koppar!
Blåvitt porslin sommarstuga
Loppisfyndad tallrik, “Gefion” från Gustavsberg!
  • Blanda nytt och gammalt. Passa på att fynda saker till stugan på sommarens alla loppisar. Att blanda nytt och nött blir charmigt i sommarstugan. Blåvitt porslin är oftast ganska lätt att hitta på loppis och gör sig fint till sommartugestilen. Att det är porslin av olika serier gör inget, det blir bara charmigt.
pelargoner sommarstugefönster
  • Lätta luftiga gardiner och textilier. Ofta kan man hitta fina gamla spetsgardiner för en billig peng på loppis, de blir fina i sommarstugan. Öppna fönstret och låt den luftiga gardinen fladdra i vinden, somrigare än så blir det inte.
pelargoner passar perfekt i din sommarstuga
  • In med växter! Många tänker kanske att det är stökigt att ha växter i sommarstugan, men väljer du tåliga växter så klarar de lätt ett par veckor utan vatten. Ingenstans gör sig gammaldags pelargoner så bra som i sommarstugan. De är dessutom tåliga och kan torka ut lite utan att dö.
utedasset i sommarstugan
Klart utedasset ska ha blomsterfägring!
  • Sommarblommor i mängder. Strössla med sommarens blommor. Placera ut vaser varhelst det finns en plats över. Knyt ett snöre kring en vas med kant och häng upp på en krok.

Fler blogginlägg på temat sommarstuga:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *